Teoretic știam că kombucha se poate obține și prin lăsarea lichidului obținut la fermentat fără ciuperca mamă. Practic, este chiar foarte simplu și productiv.
Fiind plecată am lăsat o kombucha cu ceai din ceai verde și angelică aproape 2 săptămâni la cald, a devenit cam oțetică. am recuperat puiul frumos și gras pe care l-a format între timp și lichidul l-am păstrat într-o sticlă pentru a obține oțet de Kombucha că nu mai era prea paletabil. Spre surprinderea mea după aproximativ încă vreo două săptămâni am obținut un pui frumușel. L-am lăsat la îngroșat dar...după aproximtiv o săptămână jumătate a coborât jos și a lăsat încp un pui în jur de 1 cm grosime, la suprafață.
Și nu e suficient, acum după încă două săptămâni am deja al treilea pui și două ciuperci mame care s-au scufundat, să o mai las?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu