sâmbătă, 8 septembrie 2012

Cum să obții un pui de Kombucha din oțet de Kombucha



       Teoretic știam că kombucha se poate obține și prin lăsarea lichidului obținut la fermentat fără ciuperca mamă. Practic, este chiar foarte simplu și productiv.

      Fiind plecată am lăsat o kombucha cu ceai din ceai verde și angelică aproape 2 săptămâni la cald, a devenit cam oțetică. am recuperat puiul frumos și gras pe care l-a format între timp și lichidul l-am păstrat într-o sticlă pentru a obține oțet de Kombucha că nu mai era prea paletabil. Spre surprinderea mea după aproximativ încă vreo două săptămâni am obținut un pui frumușel. L-am lăsat la îngroșat dar...după aproximtiv o săptămână jumătate a coborât jos și a lăsat încp un pui în jur de 1 cm grosime, la suprafață.

      Și nu e suficient, acum după încă două săptămâni am deja al treilea pui și două ciuperci mame care s-au scufundat, să o mai las?

 
      Mnenționez că în locul unde le păstrez este destul de cald și ziua depășește 30 grade, pe vremea asta o schimb cam la 5-6 zile și se acrește destul de mult. Pun 3-4 linguri de zahăr la litru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu