duminică, 26 august 2012

Bacon de vinete sau Chipsuri de vinete

 
Baconul de vinete este o metodă paletabilă de a mânca vinetele crude. M-am inspirat din bucătăria raw de youtube. În principiu rețeta presupune marinarea și apoi deshidratarea vinetelor, ceea ce face să dispară din gustul amar, chiar să devină gustoase.
 
Ingrediente:
- o vânătă
- ulei (eu am folosit de floarea soarelui presat la rece, uleiul de măsline ar putea accentua aroma amăruie a vinetelor)
- condimente: sare, piper, boia, usturoi pulbere/ am mai făcut o variantă cu un amestec italian
 
Postgustare mă gândeam că dacă uleiul ar fi unul saturat (ulei de cocos) și aș mai fi pus și puțin fulgi de drojdie ar semăna mai mult cu bacon-ul.



Cum le-am făcut:
Am feliat vânăta, le-am presărat cu sare și le-am lăsat la marinat pentru a elimina apa amărui, cam 2 ore, le-am stors cu mâna, le-am dat prin ulei, le-am presărat cu condimente și le-am pus la hiberant de seara până a doua zi la amiază în deshidrator. Gustoase, mie îmi place să le mănânc cu muștar. Au o textură elastică și cer a fi mestecate bine, tura viitoare le-aș deshidrata mai puțin, însă pentru a fi păstrate o perioadă mai lungă e bine să fie mai uscate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu