luni, 10 septembrie 2012

Kefir de cocos

     
 
Am făcut destule experimente cu granulele de kefir de lapte, a fost prima mea cultura probiotică și după ce s-a înmulțit a trecut prin multe. Am ajuns la concluzia că este foarte trainică, am lăsat-o chiar 8 luni fără să o hrănesc, afară și la frigider, până s-a deshidratat laptele și am dezlipit-o cu furculița de pe fundul borcanului! Chiar și în condițile astea am reușit să o resuscitez.
     Îmi place că este destul de versatilă, trăiește și în altceva decât în lapte, poate fi folosită și ca kefir de apă.

     Am reușit însfârșit să o scald și în laptele meu preferat, laptele de cocos și a rezultat kefirul de cocos, care pare un kefir obijnuit, cu aromă de cocos. Este mai lichid, mai mult zer în partea de jos și mai gros la suprafață unde se adună crema.
      Laptele de cocos l-am obținut cu blender-ul, o nucă de cocos și până la 1,5 l apă, poate fi mai consistent sau mai diluat după preferință, pentru kefir este mai bine mai concentrat, pentru că altfel rezultă prea mult zer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu