duminică, 5 august 2012

Salată cu rădăcină de brusture

       Salată cu rădăcină de brusture

       În bucătăria tradițională asiatică rădăcina de brusture se mănâncă gătită, eu am încercat doar varianta crudă și este chiar mai paletabilă decât mă așteptam. Ca textură mi se pare că seamănă cu păstârnacul, dar cu o senzație mai consistentă și poate mai grasă.





                    Am intrdus-o într-o salata ușoară ce conține:
- morcov
- tomate
- castraveți
- radacină de brusture
- salata verde
- sare, piper, alte mirodenii după gust
- pesto de verdețuri și semințe

Morcovul și castravetele le-am dat pe spiralator ( e o formă mai rapidă de a mărunți ușor morcovul în loc de a-l rade), se taie și roșile, salata, rădăcina de brusture dată pe răzătoare mare, se adaugă sare, pesto. Se mai poate adauga ulei, alte condimente, eu am considerat suficient uleiul din pesto.

     Poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu