Vara s-a cam terminat, dar măcar pot să dau impresii după folosirea unui stick pentru protecție solară natural. Pot să spun că e probabil cel mai bun produs pe care l-am avut în temă, nu mă așteptam ca ceva natural să fie așa de eficient. La începutul verii, pentru față foloseam o crema cu FPS din comerț, adică mai mult în jurul ochilor că imi sensibiliza pielea deși era concepută pentru piele sensibilă! După ce am petrecut de câteva ori perioade lungi în soare și m-am asigurat ca funcționează mi-am mai ușurat bagajul și m-am rezumat la aceasta. Mai menționez că am pielea deschisă la culoare.
Varianta aceasta de aplicare, sub formă de stick, e foarte practică și curată, ideală pentru uleiurile solide. Din acest motiv, momentan o folosesc pentru gât și decolteu că se aplică mai ușor decât cremele clasice.
În stick am pus uleiuri ce știam că asigură protecție solară.
Ce am pus:
- 3 linguri unt de cacao
- 1 lingură unt de cocos
- 2 linguri ulei de cătină
- jumătate lingurițe pulbere carob ( opțional, nu cred că aș mai pune)
- 1 linguriță oxid de zinc (opțional)
- se pot pune uleiuri esențiale, eu nu am mai pus să nu stric mirosul delicios de ciocolată
Unturile se topesc în baie de abur, (untul de cacao se topește mai greu dar asigură starea solidă a produsului la temperatura camerei), am adăugat apoi oxidul de zinc și carobul iar apot am turnat compoziția recipient de deodorant curățat. Se întărește complet după vreo 24 de ore, datorită untului de cacao. Îmi place că hidratează foarte bine, intră foarte repede în piele și nu are textură uleioasă.
Se știe că uleiurile de cacao. cocos , cătină oferă protecție solară. Personal consider untul de cacao, sau combinația asta mult mai eficientă decât untul de cocos de la care nu am avut aceleași rezultate. Am adăugat oxidul de zinc pentru că oferă protecție solară fizica și e antiimflamator, antiiritant, se regăsește de obicei în cremele pentru bebeluși, pentru un rezultat mai natural se poate renunța, iar pulberea de carob am adaugat-o mai mult intuitiv, văzând-o așa colorată și plină de antioxidanți. Am dat un surch pe google și am găsit că ar fi benefică pentru piele.
Rezulat: practic și eficient
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu